torsdag den 20. juli 2017

Ako Angličan stoja najviac, ale najdrahším hráčom sa Sterling len blíži

Prestup je dohodnutý. Anglický ofenzívny záložník Raheem Sterling prestupuje z Liverpoolu do bet365 Manchestru City za 49 miliónov libier, čo je v prepočte podľa súčasného kurzu 1,84 miliardy korún.

Ako informujú dôveryhodné zdroje britských médií, prestup je hotovou vecou. Zostáva, aby Sterling úspešne prešiel bet365 stavky zdravotnou prehliadkou, ktorá sprevádza každý futbalový obchod.

Potom sa dvadsaťročný rodák z Jamajky stane najdrahším anglickým futbalistom všetkých čias a druhým Britom. Tým vôbec najdrahším je waleský stredopoliar Gareth Bale, za ktorého pred dvoma rokmi Real Mad rid zaplatil 85,3 miliónov libier.Bale je tiež vôbec najdrahším hráčom všetkých čias, hoci niektoré zdroje uvádzajú, že rovnako stál aj Cristiano Ronaldo.

Suma za Sterlinga však hravo prekonáva ostatné anglické futbalistu.


Doteraz bol v pomyselnom rebríčku prvú Andy Carroll. V januári 2011 mal Liverpool zdroje za predaj Fernanda Torresa do Chelsea, tak zaplatil 35 miliónov libier za Andy Carolla z Newcastlu. Boli to vyhodené peniaze, Caroll sa nepresadil, maródil a teraz hrá v priemernom West Hamu.

V roku 2002 Manchester United vytiahol vtedy astronomických 30 bet 365 miliónov a dal ich za stopéra Leedsu, talentovaný obranca sa volá Rio Ferdinand. Defenzívu United držal dvanásť rokov, hoci v posledných rokoch aj vínnu zdrav otných problémov to už nebolo ono.Posledný ročník strávil v Queens Parku a v máji kariéru v tridsiatich šiestich rokoch ukončil.

Manchester United má na svedomí aj ďalšie drahé prestupy anglických futbalistov. Vlani dal Southamptone 27 miliónov libier za talentovaného Luke Shawa, rovnakú sumu zaplatil v roku 2004 Evertonu za Wayna Rooneyho. Ďalšie miesto v rebríčku patrí James Milner, ktorý v roku 2010 šiel z Aston Villy do Manchestru City za 26 miliónov libier.

Všetky však prekoná mladík Sterling.V posledných mesiacoch sa netajil prianím z Liverpoolu odísť, odmietol ponuku novej zmluvy, čo bol signál preto bohaté City, aby to skúsilo.

Najskôr klub z Manchestru ponúkol 30 miliónov libier, odmietavé stanovisko počul aj potom, čo sumu o ďalších 10 miliónov libier zvýšil.

Doteraz City najviac zaplatilo za Téveza, ktorého v roku 2009 kupovalo za 47 miliónov libier. Pre získanie Sterlinga muselo ešte trochu prihodiť.

Liverpool neshrábne celú sumu, ale dvadsať percent zinkasuje Queens Park Rangers, z ktorého akadémie Sterling v roku 2010 do Liverpoolu prestúpil.

Anglický reprezentant mal v Liverpoole zmluvu bet365 bonus do leta 2017. Keď mu vedenie tento rok chcelo zvýšiť gážu na 100 tisíc libier týždenne a dať dlhšiu zmluvu, odmietol to.Tým naštval fanúšikov, ktorí ho na konci sezóny vypískali.

"Dali sme mu neskutočnú ponuku," hovoril tréner Brendan Rodgers na začiatku jari. Sterling hrá Premier League od sedemnástich, za Liverpool dal v 129 súťažných zápasoch 23 gólov.

Sterling s Liverpoolom už neodletel na predsezónne turné do Ázie a Austrálie, aj keď ho tréner Brendan Rodgers pôvodne nominoval.

"Od fanúšikov mal veľkú podporu, chceli, aby zostal. A ja som presvedčený, že by mal, "nechal sa počuť Stev en Gerrard, liverpoolská ikona, ktorá po 28 rokoch a na sklonku kariéru klub z Anfield road opustila a odišla do Spojených štátov.

bet365 mobil

Ingen kommentarer:

Send en kommentar