søndag den 23. juli 2017

Monštrum v akcii: Gasol uchvátil 40 bodmi a rozmetal zlatý sen Francúzsko

Obrovitý muž s fúzatou tvárou sa búšil do hrude - a športové Francúzsku v tej chvíli prestalo tĺcť srdce. Na tribúnach inokedy futbalové arény Stade Pierre Mauroy bolo 26 922 divákov, nový rekord európskeho šampionátu. A možno sa súčasne zrodil tiež rekord vo zdesenie fanúšikov.

Pau Gasol práve tesne pred koncom predĺženia zasmečoval do koša a pripísal si - to sa podržte - svoj 40. bod v stretnutí! O chvíľu neskôr ho zasypali snáď všetci španielski spoluhráči, zatiaľ čo basketbalisti Francúzsko prepadli depresii.

Hostiteľská krajina práve prehrala semifinále. Zlatý sen skončil. A zničil ho muž, o ktorom denník L'Equipe napísal: "Bola to nočná mora.Gasol nás popravil. "

Že je Pau Gasol jedným z najlep ších basketbalistov Európy, to nie je nijako gurážne tvrdenie, roky vyčíňa v NBA, dvakrát v nej triumfoval sa slovutným Los Angeles Lakers. "Vyhrať NBA je niečo výnimočné a neuveriteľné ťažkého. Hoci sa ťažko porovnáva celoročné liga s majstrovstvami Európy, teraz platí rovnaké slová, "hovoril Gasol.

Semifinále na futbalovom štadióne bolo strhujúce. Francúzsko tesne pred koncom prehrávala o tri body, ale Batumi trafil ohromne ťažkú ​​trojku; takmer tridsať tisíc ľudí vytvorilo takú vlnu nadšenia, že skoro poskočila zaťahovací strecha arény.V predĺžení každý stál, mával vlajkami, drvil palca pre šťastie.

Potom šiel Tony Parker, miláčik nad miláčikov, hádzať šestky. "Tonyyy!" Búril dav - a vzápätí vydal zlomený vzdych, lebo Parker minul. Batumi nedal dokonca tri trestné hody po sebe, tento večer mal iného hrdinu. Už v základnej hracej dobe Gasol zozbieral 32 bodov.

A v na stavení to Zaoblil na skvostnú štyridsiatku. "Mal som špeciálnu motiváciu za to, že nás Francúzsko vlani porazila na majstrovstvách sveta," líčil v obklopení mikrofónov.

Kto videl, nezabudne. Dať v basketbale 40 bodov je špeciálny kúsok sám o sebe. Nieto v európskych pomeroch, nieto v semifinále veľkého turnaja, nieto proti domácemu mužstvu.Veď rodák z Barcelony nastrieľal presne polovicu všetkých španielskych košov!

Iste, nebol na to sám. "Sergio Llull naháňal Tonyho Parkera, ako by mu dlhoval peniaze," zmienil napríklad web šampionáte drinu ďalšieho zo Španielov na francúzskej hviezde. Ale Gasol čnel ako maják.

Denník Marca neváhal a postavil ho vedľa legiend Rafaela Nadala a Miguel Indurain - basketbalovú ranu Francúzsku na jej území porovnal s tenisovými triumfy na Roland Garros a cyklistickú nadvládou na Tour de France - a nazval Gasola démonom. Iné listy naprieč Európou pridali nasledu júce: monštruózne, monumentálne, nezastaviteľný. Nadľudské party, legenda Pau.

Len súper soptil, nesmířen s koncom svoje zlaté vízie. "Rozhodca nám nedovolili ho brániť.FIBA s tymto musí niečo urobiť, "vravel kouč Vincent Collet a Rudy Gobert dodal:" Je to ťažké, keď sa vás on môže dotknúť, ale vy jeho nie. "

Gasolova reakcie? "Rešpektujem názor každého, ale k týmto veciam sa nikdy nevyjadrujem a neurobím to ani teraz," uviedol.

Čo by ho mrzeli také narážky, keď práve stál, a to nielen kvôli svojim 213 centimetrom, na samom vrchole basketbalové Európy.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar