fredag den 21. juli 2017

Manažér Svitav: Udržať Votroubka nebolo možné. Náhradu už ulovil

Rozhodol sa totiž vrátiť do rodného Ústí nad Labem, kde bude obhajovať dres tamojšej Sluneta. "V našich silách nebolo ho udržať, pretože mal v kontrakte možnosť odchodu, ktorú využil. Nebolo to o peniazoch, odišiel kvôli plánom v rodinnom podnikaní, "povedal manažér túru Pavel Špaček.

Tridsaťštyriročný Votroubek prišiel na východ Čiech pred minuloročnou sezónou a s klubom podpísal trojročnú zmluvu. V minulom ročníku Kooperativa NBL zaznamenal priemer 14,3 bodu na zápas a 6,5 ​​doskokov. Po 15 rokoch sa tak vráti na miesto, kde s basketbalom začínal. Za vyhláseného trojkaře však už zohnali vedenie klubu náhradu.

Namiesto českého "dlháňa" by mal zaujať Američan Nicchaeus Doaks.Absolventa univerzity Tennessee Chattanoga klub priviedol na budúcu sezónu z rakúskeho Kapfenbergu, kde vlani hral priemerne 23 minút a zaznamenal v priemere 9 bodov a 6,5 ​​doskokov. Pivot vysoký 201 centimetrov má skúsenosti z líg vo Francúzsku, Poľsku alebo práve v Rakúsku.

"Počítame s celkom jedenástkou hráčov ako vlani. Máme rozjednaného ešte jedného zahraničného hráča na pozíciu pivota, ale podpísané stále nič nie je, "podotýka Špaček s tým, že hotovo by malo byť v najbližších dňoch.

Turi zahájili prípravu tento týždeň v ôsmich hráčoch pod vedením kouča Stanislava Petra zatiaľ len v českom zložení. Naberanie fyzickej kondície bude prebiehať vo vonkajšom prostredí atletické dráhy, v posilňovni i športovej hale.Doaks aj už skôr prichádzajúce nový rozohrávač Jahmal Jones z Kanady sa pripojí až začiatkom septembra, keď má tím v pláne prípravné zápasy.

Z minuloročného kádra opustilo Svitavské radu okrem Votroubka aj ro zehrávačské duo Tomáš Macela (prerušenie vrcholové hráčskej kariéry ) a Michal Šotnar (prestup do Brna). Do Interu Bratislava potom putoval urastený americký pivot Cory Abercrombie, ktorý na slovenský dostal lepšiu ponuku.

"Po jeho vlaňajších skvelých štatistikách išla jeho cena hore. Svojimi výkonmi sa stal hráčom mimo naše finančné možnosti. Aj kvôli jeho odchodu budeme hrať iný basket ako v minuloročnej sezóne. Možno nie tak útočne ladený, ale zase budeme pohyblivejší. Už to nebude toľko závislé na individualitách, ale hrozba bude od viacerých hráčov.Uvidíme, ako si nový káder sadne, "dodáva manažér Špaček.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar