torsdag den 20. juli 2017

Nešikovnosť, úlet alebo skrat? Tecl medzi futbalové nezbedníka nepatrí

Nie, Tecl futbalovým raubíř nie je, aj keď občas na ihrisku divoko, splašene vyzerá. Nikdy však nepredviedol likvidačné zákrok ako v stredu v pohárovom zápase proti Kodani.

"Keby som mu videl do hlavy…Bol nachystaný, natešený, hneď po vystriedaní sa dostal do prieniku. Možno išlo o premotivovanosť, naozaj neviem, "premýšľal tréner Šilhavý.


Bolo dvadsať minút do konca, stav 0: 1. Tecl pri krásnej akcii prišiel o loptu a v snahe zabrániť rýchlemu protiútoku sa snažil zblokovat obráncův odkop. Lenže v sklze nezasiahol loptu, ale protihráča Augustinssona trafil podrážkou do lýtka. Červená karta. "Svoju hlúposťou som nás pripravil o ten najväčší tlak v závere," vedel Tecl.

O deň skôr mohol podobný bet365 mobil príbeh prežiť Sparťan Mario Holek.V úvodnom zápase 3. predkola Ligy majstrov na ihrisku CSKA Moskva za stavu 1: 1 v snahe napraviť chybu parťáka Mateja Hybš sa vo vápne sklzom vrhol proti Eremenko a zavinil penaltu. Pritom Eremenko v tú chvíľu neznamenal pre bránu Sparty žiadne veľké nebezpečenstvo. Našťastie pre Holka a Spartu pokutový kop bet365 bonus gólman Bičík zlikvidoval.

To Teclův sklz Jablonec negatívne ovplyvnil, v desiatich sa na vyrovnanie nezmohol, čím si sťažil boj o postup do záverečnej fázy kvalifikácie. Tecl spoluhráčom zápas neprehral, ​​môže sa len špekulovať, aký by bol výsledok, ak by posledných dvadsať minút dohrávali v jedenástich. Ale zase jeho zbytočný zákrok nemo žno ospravedlňovať.

"Jednoznačne je to chyba. Je bet365 stavky to ako keď chybu urobí obranca, alebo keď brankár dostane hlúpy gól…Nech to bolo z akéhokoľvek dôvodu - premotivovanosť, nešikovnosť, čokoľvek iné…Ten hráč išiel pred neho, terén bol ťažký. Tak skúsenému hráči by sa to stávať nemalo. Zákrok neodhadol, "poznamenal Šilhavý.

V prvej chvíli to však vyzeralo, že sa Tecl zatmelo pred očami a predviedol skrat, ktorých futbal zažil stovky. David Beckham v osemfinále MS 1998 proti Argentíne kopol protihráča Diega Simeoneho, bol vylúčený a Anglicka vypadla.

Zinedine Zidane vo finále MS 2006 neustál provokácie talianskeho stopéra Materazziho, hlavou ho udrel do hrude, bol vylúčený a Francúzsko prehrala na penalty.Ak by Zidane, svojho času najlepšieho futbalista planéty, na ihrisku zostal, dosť možno by na pokutové kopy ani nedošlo, podľa priebehu zápasu sa zdalo, že je len otázkou času, kedy Francúzsko udrie. Úder však prišiel do Materazziho…

Kráľom súčasných skratov je Zlatan Ibrahimovič, koľko za posledných pár rokov videl červených kariet za zbytočné šľapáky, kopnutie, sklzy, strkanica.Alebo Luis Suárez, ktorý pohrýzol tri protihráča a po poslednom prehrešku dostal trest na štyri mesiace.

Z Čechov je najznámejší Tomáš Řepka: v baráži o MS proti Belgicku sa zahnal lakťom proti Goor, v Anglicku pykali za ostré fauly , v Sparte za bet 365 hádky s rozhodcami, za nevhodné gestá fanúšikom, inokedy strčil do kamery, hodil protihráči loptu do tváre…

Patrí medzi ne aj Teclův zákrok? Možno áno, ale do zástupu notorických skrachovancov určite Tecl nepatrí. Aj dobrí a slušní futbalisti však občas stratí nervy, prešiel si tým treba Jan Koller…

"Hlavne nešlo o žiadny skrat, prisahám.Nemal som najmenší dôvod sa za čokoľvek mstiť, "dušoval sa dvadsaťštyriročný jablonecký útočník po zápase v rozhovore s novinármi.

Televízne zábery ukázali, že mu dá veriť. Nešikovnosť, podcenenie situácie. "Možno premotivovanosť, neviem. Išiel som na ihrisko s tým, že chcem chalanom pomôcť. A v tej chvíli som chcel len zablokovať balón. "

Keď arbiter vytiahol červenú kartu…" Bol vydesený, "všimol si kouč. "Ale podľa záznamu nebolo čo riešiť. Čo som mu povedal? Ešte som ho nevidel. Možno niekde buli, "hovoril Šilhavý krátko po zápase.

Teclovo vylúčenie len umocnilo sklamanie z porážky.Jablonec v tomto ročníku veľa túžia po účasti v skupinovej fáze Európskej ligy, klubový majiteľ Miroslav Pelt za posledný rok mužstvo značne posilnil.

Červená karta je nepríjemná aj pre Tecla, ktorý pred pár týždňami prišiel z Plzn e ako veľká posila . "Nie je to pre mňa ideálny začiatok."

bet365

Ingen kommentarer:

Send en kommentar