tirsdag den 11. april 2017

Čo všetko sa dá stihnúť za jeden zápas

Futbal je kolektívna hra dvoch tímov po jedenástich hráčoch. Záchranárska bitka medzi Freiburgom a Norimbergom však mala predovšetkým dva hlavných aktérov, ktorým ostatní skôr iba sekundovali. Za 28. okolo Bundesligy sa obzerá komentátor českej verzie Eurosportu Tomáš Petr.
Norimberg do blízkosti švajčiarskych a francúzskych hraníc s Nemeckom cestoval s jasným cieľom oplatiť Freiburgu jesenné domáce porážku 0: 3 a prelomiť sériu deviatich zápasov bez výhry proti tomuto súperovi. Sedem kôl pred koncom tohtoročnej sezóny sa jednalo o súboj pätnásteho celku tabuľky sa štrnástym, do ktorého navyše oba tímy išli s jednoduchým dvojbodovým náskokom na zostupovej priečky.Všeobecne sa čakal klasický záchranársky duel v ktorom účel má svätiť prostriedky, avšak opak bol pravdou. Od prvých minút fanúšikovia sledovali otvorenú bitku, ako by si snáď ani oba tímy neuvedomoval vážnosť situácie. Do úlohy hlavných aktérov sa hneď pri prvej gólovej situácii pasovali dva tridsiatnici s dvojkou na chrbte, ktorí navyše zhodne zastávajú pozíciu stopéra. Pavel Krmaš neustrážil Emanuela Pogatetz a Norimberg po šiestich minútach viedol 1: 0. V tej chvíli asi nikto netušil akú dôležitú úlohu obaja zohrajú aj v ďalšom priebehu zápasu. V 23. minúte Krmaš poučený predchádzajúcim neúspechom napodobnil Pogatetz a úplne rovnakým spôsobom sa presadil cez Adama Hlouška.Začínalo sa teda nanovo. V samotnom závere prvého polčasu sa Pogatetz s Krmašem opäť stretli v pokutovom území Freiburgu a znovu to nedopadlo pre českého beka dobre. Krmaš zvalil Pogatetz a bola nariadená penalta. Tou nepohrdnul autor skoro polovice tohtoročných gólov Norimbergu Josip Drmič a hostia opäť viedli. Ak prvýkrát Krmaš napodobnil Pogatetz, tak tentokrát sa úlohy otočili.
V 53. minúte fauloval pre zmenu Pogatetz Felixa Klausa a penalta sa kopala aj na opačnej strane. Admir Mehmedi ponúkanú šancu využil a Freiburg tak ako vôbec posledný tím v tejto sezóne Bundesligy premenil pokutový kop. Minisúboj Krmaš - Pogatetz bol teda znovu vyrovnaný rovnako ako skóre zápasu.Remízou nakoniec neskončila pomyselná bitka medzi stopery s dvojkou na chrbte ani zápas medzi Freiburgom a Norimbergom. Stretnutie rozhodol nádhernou strelou Felix Klaus a Freiburg tak po výhre 3: 2 mohol oslavovať veľmi dôležité tri body v boji o záchranu prvoligovej príslušnosti aj pre ďalšiu sezónu. Porazeným z dvojice Krmaš - Pogatetz potom bol nielen výsledkovo tridsaťjedenročný reprezentant Rakúska vo farbách Norimbergu. V nadstavenom čase Pogatetz videl druhú žltú kartu, následne červenú a predčasne zamieril do spŕch.
Väčšinu zápasu Krmaš s Pogatetz prežili v podobnom duchu a stihli toho naozaj veľa. Po záverečnom hvizde sa však mohol radovať iba jeden z nich.Freiburg opäť u kázal, že jar máva lepší ako jeseň a urobil ďalší podstatný krok za záchranou.

Vyhrané však tím Christiana Streicha ani zďaleka ešte nemá. Norimberg po sľubnom jarnom vzopätie opäť klesá tabuľkou dolu. Gertjan Verbeek bude musieť rýchlo Der Club prebrať, ak si nechce po pol roku hľadať ďalšie angažmán. O titule je dávno rozhodnuté, ale bitka o záchranu bude tento rok opäť napínavé až do poslednej chvíle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar